Lees hier het recente interview dat gaat over Franca als plattelandscoach

Franca als Plattelandscoach

Reeds 15 jaar coach ik (food & start-up) ondernemers en daar zijn de laatste jaren ook agrarisch ondernemers bij gekomen. Vanaf december 2020 ben ik aangesloten bij het Plattelandscoaching-project van Lami en Provincie Utrecht om agrarische families, boeren en erfeigenaren te ondersteunen bij alle uitdagingen en kansen die er op hun pad liggen bij de verduurzaming van hun bedrijf.

Plattelandscoaching

Jij wilt iets veranderen en ik help je bij het maken van bedrijfsmatige en persoonlijke keuzes die bij zo’n verandering horen. Dat kan individueel of met je partner of familie.

De coaching is ondersteunend en onafhankelijk waarbij ik de belangen van jou als ondernemer voorop zet. Ik heb hart voor het platteland en voel snel aan wat (agrarisch) ondernemers beweegt. Daarnaast zie ik de mogelijkheden die er zijn om binnen de hele voedselketen van waarde te zijn.

Ik gebruik luister- en (door)vraagtechnieken, creatieve werkvormen en mijn eigen specifieke inhoudelijke kennis. Ook zet ik mijn netwerk met deskundigen en specialisten in om jou precies te bieden waar je behoefte aan hebt en het proces van groei, ontwikkeling en resultaat te monitoren.

Wanneer pas ik bij jou als coach?

Natuurlijk is het lastig om te bepalen welke coach past bij jouw behoeften. En door de veelheid van coaches en adviseurs zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom is het goed om gebruik te maken van een kennismakingsgesprek waarbij je kunt peilen of er een klik is en je vertrouwen hebt in mijn aanpak en kennis. Ook maken we een inventarisatie van je behoeftes en doelen tijdens dit gesprek.

Ik ben een ondernemerscoach en richt me op kansen voor bedrijfsontwikkeling. Voor inhoudelijk agrarisch advies over bijvoorbeeld teelttechnieken, stikstof, asbest, nieuwe stallen, etc. zijn vele andere adviseurs beter geschikt.

Ik hanteer een mensgerichte coachingsstijl, ben eerlijk en recht-door-zee in mijn vraagstelling. Mijn empathische vaardigheden zorgen ervoor dat ik snel aanvoel waar de schoen wringt, zonder daarmee aannames te doen. Ik denk graag breder dan de basis-context en ben creatief in het zien van kansen. Ik ben gericht op nieuwe afzetmarkten en het behalen van commerciële resultaten. Daarbij leg ik altijd de verbinding met de afnemer/klant om marketing & salesprocessen zo concreet mogelijk te maken.

Afspraak maken?

Als Plattelandscoach help ik agrarische families met een grote variëteit aan vraagstukken. Dit kunnen persoonlijke, relationele, familiaire issues zijn, maar ook bedrijfskundige problemen kunnen we aanpakken tijdens de coachgesprekken.

Voor de wensen op het gebied van nieuwe verdienmodellen, realiseren van nieuwe afzetkanalen en het vormgeven van projecten heb ik een diversiteit aan praktische tools ter beschikking om met elkaar concrete keuzes te kunnen maken die passen bij jullie bedrijf.

Wat ik vaak terug hoor van agrarisch ondernemer is dat ik een strategisch adviseur voor hen ben. Dat maakt me trots en ik ben blij dat mijn klanten me weten te vinden voor uiteenlopende vraagstukken. Wil jij ook even sparren?

Afbeelding1fds
Afbeelding1sdf

Ik ben gecertificeerd agrarisch adviseur voor nieuwe verdienmodellen (E4).